کانوایر

سیستم کانوایر

با نام های مرسوم کانوایر، نوار نقاله، بالابر . تجهیزاتی مکانیکی برای جابجایی مواد یا اجسام و .. از یک مکان به مکان دیگر.

کاربرد آنها خصوصا در حمل اجسام سنگین یا دخالت نداشتن انسان در جابجایی حائز اهمیت می گردد.

این سیستم امکان حمل سریع و کارآمد را فراهم می کند و این گونه نیست که صرفا در صنعت کاربرد داشته باشد، در بسیاری از فرودگاه ها، فروشگاه ها، صنعت ساختمان و بسیاری از مکان های دیگر کاربرد دارد و یافت می شود.

انواع مختلف آن بر اساس آنکه چه متریالی در ساخت آن استفاده گردد و برای حمل چه محصولی با چه مقاومتی باشد متفاوت است. نوار نقاله ها قادر به انتقال ایمن مواد از یک سطح به سطح دیگر هستند که اگر توسط نیروی انسانی صورت گیرد بسیار سنگین و گران خواهد بود. آنها تقریبا امکان جابجایی در هر جایی را چه به صورت افقی و چه به صورت ایستاده با درنظر گرفتن محدوده فضای اشغال شده…….و بسیار ایمن تر از استفاده از لیفتراک یا دستگاه های دیگر برای جابجایی است. حتی برخی از آنها دارای ویژگی ایمن پیشرفته ای هستند که به جلوگیری از ایجاد حوادث کمک می کند.

گزینه هایی که برای اجرای سیستم های انتقال مواد وجود دارد می تواند شامل سیستم های هیدرولیکی، مکانیکی و کاملا خودکار که متناسب با نیازهای هر صنعت طراحی شود.

ارتعاشی ( ویبراتوری):

نوار نقاله ارتعاشی به ماشینی با سطح انتقال جامد گفته می شود. و برای استفاده در محیط های سخت، بسیار گرم، کثیف یا خورنده مناسب هستند.

از آنها می توان برای قطعات فلزی تازه ریخته گری شده که ممکن است به دمای بیش از ۸۲۰ درجه سانتی گراد برسد استفاده شود. هم چنین با توجه به ماهیت قابلمه ای و ثابت این نوع از انتقال دهنده ها می توانند کارهایی مانند مرتب سازی، غربالگری، طبقه بندی و جهت گیری قطعات را انجام دهد. این نوع از نقاله ها برای انتقال مواد در زاویه های بیش از ۴۵ درجه از افق با استفاده از شکل های مخصوص ساخته شده است.

انعطاف پذیر:

این نوع از نقاله ها بر اساس آلومینیوم یا فولاد ضد زنگ ساخته شده است با ریل های کشویی و اصطکاک کم که یک یا چند زنجیر پلاستیکی یا انعطاف پذیر را هدایت می کند. محصولات بر روی این نوع از نقاله مستقیم یا از طریق پالت ها حمل می شوند و امکان این را دارد که در اطراف موانع کار کند. آنها می توانند در چندین سطح ( طبقات متعدد) ساخته شوند و کار انتقال مواد را انجام دهد.

چرخشی:

نوار نقاله های چرخشی همانند نقاله های عمودی می تواند مواد را به سطوح مختلف تاسیسات رسانده و پایین آورند. در مقابل نوار نقاله های مارپیچ قادر به انتقال بارهای مواد در یک جریان مداوم هستند و به صورت مارپیچ می چرخد و در حین چرخشی به نقطه مدنظر انتقال پیدا می کنند.

صنایعی که تولید بیشتری دارند مانند صنایع غذایی، دارویی، نوشیدنی و … به دلیل بازده بالا این سبک از نقاله ها را به نقاله های عمودی ترجیح می دهند. هم چنین این نوع از نوار نقاله ها دارای زاویه شیب ۱۱ درجه یا کمتر هستند تا از لغزش و افتادن محصول در حین کار جلوگیری به عمل آید.

عمودی:

به نام های آسانسور حمل بار یا آسانسور مواد نیز نامیده می شود. سیستم نقاله ای که برای بالا بردن یا پایین آمدن مواد در سطوح مختلف تاسیسات در طی فرآیند حمل استفاده می شود. بالابرهای عمودی شامل دو نوار نقاله مجاور و موازی برای حرکت همزمان رو به بالا هستند و می توان به صورت دستی یا خودکار بارگیری و کنترل کرد و به صورت سیستماتیک با نقاله های افقی ادغام کرد.

در این نوع از نقاله ها که از چنگال برای حمل بار استفاده می شود می تواند بار را از یک نوار نقاله افقی گرفته و برروی نوار نقاله افقی دیگری در سطح دیگری قرار دهد. همچنین این سبک چه با چنگال چه بدون چنگال فضای کمتری را اشغال می کند.

غلطکی سنگین:

برای جابجایی وسایلی که حداقل ۵۰۰ کیلوگرم وزن دارد استفاده می شود. این نوع از نوار نقاله، کار با تجهیزات سنگین را راحت تر و کارآمدتر می کند. بسیاری از این نوع نقاله می توانند با سرعت ۲۳ متر حرکت کنند.

پیمایش به بالا